PC-/Mac-ordning i Akershus fylkeskommune

Du har selv ansvaret for å ha med en bærbar datamaskin og holde denne i orden. Om ønskelig kan du bestille en datamaskin gjennom fylkeskommunens avtaler

Alle elever i de videregående skolene i Akershus skal ha en bærbar datamaskin. Elevene bruker sine private datamaskiner, og du som skal begynne i Vg1 må selv sørge for å skaffe deg en datamaskin til skolestart.

Du kan bruke den datamaskinen du har fra før, kjøpe en gjennom en vanlig forhandler, eller bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens innkjøpsavtaler.

Du kan benytte enhver datamaskin som oppfyller minstekravene:
•    Datamaskinen må ha antivirusprogram.
•    Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver i formater som er lesbare for læreren. Du får tilbud om gratis installasjon av Office-pakken når du begynner på skolen.
•    Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen itslearning.
•    Datamaskinen må fungere uten internettilkobling. Det utelukker for eksempel Chromebook.

Dersom datamaskinen din ikke fungerer til det som er forventet, kan skolen kreve at du kjøper en standard-PC til bruk i opplæringen.

Ved Strømmen videregående skole trenger du ha å en PC med Windows på Elektrofag og TIP, grunnet programvare som benyttes i opplæringen.

Hva slags datamaskin bør du velge?

På noen av utdanningsprogrammene brukes programvare som bare fungerer på enten PC eller Mac. Noe programvare krever en kraftig PC eller Mac.

Utdanningsprogram

Datamaskin

Studiespesialisering      Alle
Design og håndverk/
Helse og oppvekst
  PC eller Mac
Elektrofag/TIP          PC

Du kan lese mer om PC-ordningen på fylkeskommunens nettsider.